Приятели – малко, но верни

За добро или лошо, аз съм от хората, които са много предпазливи, когато трябва да нарекат някого ПРИЯТЕЛ. Естествено, имам много познати, с които се чувствам добре, с които имам теми за разговор, общувам свободно, дори имаме общи интереси. Малко от тях обаче, мога без да се замисля да нарека истински приятели.
В света, в който живеем, често човек се оценява по материалните неща, които притежава. Но истинското богатство не се крие във владението на разкошни вещи. То е в доверието, обичта, грижата и взаимопомоща. Предизвикателство е да откриеш човек, който може да ти даде всичко това безкористно, а е невероятен подвиг да го запазиш.

Приятели в добро и зло

приятелство

Имам щастието да бъда обградена с кръг от приятели, които са с мен в добро и зло. Те са моят дар, който съм длъжна да съхраня. Независимо от това колко пари или материални блага притежавам, истинската радост и щастие произлизат от споделените моменти с тези специални хора в моя живот.

Невероятна щастливка съм, че имам приятели, които ме приемат и обичат, въпреки недостатъците ми. Няма маски, няма фалш, няма пози…

Не мога да разбера онези, които наричат всеки свой познат приятел, не мога да разбера и онези, които избират приятелите си според интереса и изгодата или портфейла. А какво да кажем за тези, които забравят или предават приятелите си.
Наистина, не е лесно да имаш приятел в свят, в който всичко е интереси!
Наистина не е лесно да имаш приятел, защото това те задължава и ангажира! 

Но пък си заслужава!

Гордост без предразсъдаци и завист

Аз се гордея с моите приятели. Невероятни, смислени, качествени, умни и всеотдайни са хората в моя приятелски кръг. Смело мога да кажа, че те ме превъзхождат с толкова качества, че за мен е невероятен късмет такива хора да са до мен, да ме подкрепят, да ме мотивират и обичат.

Ако е вярна приказката, че един човек се познава по неговите приятели, то тогава не без гордост и самочувствие мога да оценя подобаващо дори и себе си.
Така че, отдавна съм се отказала от идеята, че богатството се измерва с броя на Facebook приятелите или броя на нули в банковата сметка. 
Моето богатство са хората, които ме накараха истински да повярвам в себе си, в хората, през очите на които открих и собствената си стойност.
Всеки ден благодаря, че ги има!

Написано от Daniela

Аз съм Даниела! Благодаря, че се спряхте. Вземете си чаша чай или кафе и да започнем да четем.

0 Коментари

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от тази категория

В 10-та с Nu Skin

В 10-та с Nu Skin

И аз като повечето жени с комплекси (а то има ли други), все се опитвам да гоня онази непостижима цел да съм млада многоооо...

повече информация