Барселона – мечтаното пътешествие

Барселона….. Името е като приказка, която чака да бъде разказана. Това е градът, в който историята, футболът и културата танцуват в хармония. Затова и е в списъка на моите мечти.

Футбол

Барселона и Стоичков

За мен всичко в Барселона ще бъде преплетено с вълнуващите разкази за един велик българин – Христо Стоичков. Едва ли има човек в Барселона, който не знае неговото име. Неповторимият Ицо, както го наричат всички, е вдъхновение за много българи, и само това е достатъчно за да остане в историята като човекът накарал света да говори за българите с уважение.

Архитектура и история преплетени в едно

Но Барселона е повече от футбол. Това е градът, в който емоцията и испанския темперамент живеят в хармония с уникална история и архитектура. Величествена и смела, каталунската и готическата естетика в архитектурата са в един уникален ансамбъл. С удоволствие бих посетила загадъчните кътчета на Парк Гуел и шедьовъра на Антони Гауди. Това е един нов, фантастичен, цветен свят, който дори видян във фотоси не би могъл да бъде забравен.

Готическата катедрала Баррио Готик, Стените на Сграда Фамилия, недовършеният катедрален храм……нямам търпение да ги видя и усетя атмосферата на епохата, за която така детайлно разказват.

Историята на Барселона обаче не е свързана само с архитектура и футбола. Тя е и борбата за независимост на Каталуния. Жаждата на един народ да се изрази и да бъде признат, улици, премразени от протести и дъхът на свободата, който имаш смелостта да поемеш….. Звучи ли ви познато? Е, аз искам да го усетя!

Мечтая да посетя Барселона и да бъда част от нейната история и култура, да се впиша във футболната симфония на Ноу Камп, да усетя неповторимият испански темперамент…. Остава ми само да сбъдвам!

А ти, за какво мечтаеш и имаш ли смелостта да го сбъднеш?

Написано от Daniela

Аз съм Даниела! Благодаря, че се спряхте. Вземете си чаша чай или кафе и да започнем да четем.

0 Коментари

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от тази категория

В 10-та с Nu Skin

В 10-та с Nu Skin

И аз като повечето жени с комплекси (а то има ли други), все се опитвам да гоня онази непостижима цел да съм млада многоооо...

повече информация